Fra avisen "Dag og Natt"

Intervju i "Dag og Natt" Gran Canaria November 2010

http://www.dagnatt.com/artikler/2010/10nov_dans_rosor.html

En Dans på Roser
 
Marit Hardeberg Svensen er trebarns mor, utdannet økonom, jobber som oversetter, skriver dikt, studerer litteratur ved Universitetet i Bergen, pendler mellom Norge og Gran Canaria, elsker å fotografere, er snart ute med sin egen poesibok, bobbler av kreativitet og holder i disse dager en fotoutstilling i Arguinigun med roser som tema

Marit Hardeberg Svensen har utvilsomt en forkjærlighet for roser.

    - Blomsten har blitt et veldig viktig symbol for den perioden jeg er inne i nå, sier hun og forklarer at ingenting er så talende som en rose.
Den får som oftes mye oppmerksomhet, og skiller seg ut blant andre vekster i hagen. Likevel kan den ved nærmere ettersyn ha et slitent preg, skjule en påbegynnende vissenhet, ha ekstremt mye pigger eller også være støttet opp av mange andre gryende knopper. Selv er Marit inne i en periode der hun kjenner seg veldig levende, og føler sterkt på sine svake og sterke sider. Hun er opptatt av at livet farer tungt med mange mennesker rundt henne, og føler en ekstrem trang til å glede andre. Rosen er for henne også et symbol på glede og takknemlighet, og et resultat av ydmykhet for livet og andre mennesker i sin nærhet.

Marit Hardeberg Svensen kom til Gran Canaria i 2002 med tre barn som var sterkt preget av astma. I dag pendler Grimstad jenta mellom sitt hjem i Asker og i Arguineguin. Hun har enderlig fått tid til i mye større grad enn tidligere å dyrke sin store lidenskap; fotografering. Hennes kreativitet gjør seg også andre utslag, i form av dekorasjoner hun gjør med naturens materialer i kombinasjon med egne dikt og fotokunst.

    - Jeg føler at jeg har så mye å formidle, sier hun. Likevel handler det til syvende og sist om å våge. Jeg føler at jeg gir så mye av meg selv i kunsten, og må balansere mellom det private og det jeg vil formidle. Men for å tale til hjertet, må du kunne gi fra hjertet, sier hun bestemt. Jeg må være ærlig og det er skummelt!

Selv om Marit alltid har elsket å ta bilder, er hun utdannet økonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt, og har jobbet flere år i oljebransjen.

    - Men etter å ha født tre barn med et sterkt preget sykdomsbilde, fikk jeg tenke annerledes, sier hun. Da ble det barn på fulltid, og videre studier på deltid i stedet.

Hun preiserer at hun er flink til å vende det negative til det positive, og forsøker se muligheter når livet blir snudd på hodet. Nå studerer hun sør-amerikansk litteratur ved Universietet i Bergen, med fordypning i poesi. Nylig deltok hun i en verdensomspennende konkurranse i Peru “Union Mundial de Poetas por la Vida”, der 571 poeter leverte inn et eco-poesi (miljø som tema). Av de 100 som ble valgt ut til å forme en bok med samme tema, ble Marit plukket ut som eneste norske deltager.

Nå har hun også avsluttet manus til en bok som skal romme 23 dikt med egne bilder til.

    - Kombinasjoner som integrerer det kunstneriske blikket er det jeg ønsker å formidle. Det er viktig å finne sin egen vei, blant alt og alle som vil justere deg, sier hun tankefult. Det er viktig å følge hjertet!

I disse dager og helt frem til jul, kan du se Marit Hardeberg Svensens utstilling i Den Norske Klubben i Arguinguin. Utstillingen har hun kalt “Dans på Roser”. I begynnelsen av desember er Marit selv tilbake på Gran Canaria. - Her dyrker jeg mine interesser, her får jeg stor inspirasjon og her kan jeg hente energi og kreativitet. Her har jeg rett og slett “det gode liv”, sier hun til Dag & Natt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Linda Helgesen | Svar 29.11.2010 14.20

Gratulerer kjære Marit! Alt du skaper kommer fra det gode hjertet ditt,du er så kreativ! Stor klem fra Linda.

Renate Lykkelig Hansen | Svar 04.11.2010 20.37

Gratulerer så masse Marit :=)
Du er så utrolig fantastisk. Klemmer din vei

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.07 | 00:06

Så hyggelig! Jeg sender gjerne en søster-tavle til deg. Kan du sende en Mail til maritsvensen@gmail.com så skal jeg sende bilde av de jeg har nå. Mvh Marit ❤️

...
11.07 | 21:56

Hei 😊 Ser du har noen flotte tavler med søster... Fant min ukjente søster for 1 år siden og nå fyller hun snart 60. Skulle veldig gjerne kjøpt en sånn av deg?

...
07.11 | 15:53

Hei på deg har kontaktet deg før ang din flotte hjemmeside.Men det er et stort problem her for de som handler her ute hos deg! https://support.microsoft.com/nb-no/microsoft-edge/surfe-sikkert-p%C3%A5-nettet-i-microsoft-edge-c7beb47a-de9e-4aec-839d-28224a1

...
24.02 | 13:48

I boka « Med roser i hjertet « var diktene "Sterk" , "På svai" og "Engler på jord" aldeles nydelige! TUSEN TAKK FOR ORD OG BILDER !

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE